Cart:

0 item(s) - € 0,00
U heeft geen producten in uw winkelwagen.

0

  • Scherpe prijzen
  • Grootste aanbod
  • Verzending € 6,25 per 2 banden
  • Levertijd 1-3 dagen
Zoek je band

Zomerbanden - Nankang

Van begin april tot en met eind oktober is het verstandig om voor de ‘normale’ band te kiezen. Zomerbanden, zomerbanden hebben in de zomerse maanden, boven de 15 graden Celsius, veel betere prestaties dan een winter- of allseason band. Door het profiel en de rubbersamenstelling is een zomerband beter geschikt voor hoge snelheden en bieden de banden een optimale prestatie op zowel nat als droog wegdek ook zorgt een zomerband voor een lager brandstofverbruik dan winter of all season banden dit kan wel tot 7% schelen.

1 artikel(en)

1 artikel(en)

De naam zomerband, zegt het eigenlijk al, deze ‘normale’ band is geschikt voor elke weertype wat behoort tot de zomer. Kortom, geschikt voor rijden op droge en natte wegen en niet te vergeten de hoge temperaturen of juiste de lagere temperaturen tijdens de zomermaanden.
Het profiel van een zomerband is anders dan het profiel van een winterband. Met het profiel van de ‘normale’ autoband is rekening gehouden met hevige regenbuien, en is gericht op een snelle afvoer van regenwater.

Let op de kwaliteit van de zomerband, dat is van belang voor het rijcomfort, rijprestaties en voor je eigen veiligheid op de weg en onderweg.
Bij hogere temperaturen is de ‘normale’ band de meest veilige in zijn soort en dat zorgt voor een betere grip op de weg en verkort hiermee de remweg. Deze eigenschappen samen zorgen voor een veilige zomerband en deze slijt minder hard.


Wist je dat zomerbanden in verschillende soorten te verkrijgen zijn? De A-merken hebben voor ieder type rijder een specifieke zomerband ontwikkeld. Er zijn 2 typen rijstijlen te onderscheiden:

1. Sportieve rijstijl; Ben je een sportieve rijder dan verlang je meer grip van je banden in bochten.
2. Lange afstand rijder; Ben jij iemand die veel kilometers rijd? Dan kan je beter kiezen voor een band die langer mee gaat en een zuinig bandenlabel heeft.

Vaak is de keuze voor een goede zomerband gerelateerd aan je rijbehoeften en natuurlijk je budget. Mocht je advies willen? Neem dan contact op per e-mail met onze klantenservice.

 

Nankang banden

 

Nankang is een van de grootste Taiwanese autobanden fabrikanten en is opgericht in 1959.

Sinds de start heeft dit Taiwanese automerk een krachtige reputatie opgebouwd; Nankang banden staan bekend als veilig en zeer duurzaam. Vooral in Azie is dit merk al jarenlang zeer populair.

 

In Nederland zien we de populariteit van dit merk groeien en worden steeds meer winterbanden en zomerbanden van Nankang verkocht.

 

 

Ontwikkeling van Nankang banden

 

Nankang streeft in hun ontwikkeling altijd naar pragmatiek en innovatie en zij werken dan ook continu aan verbetering en nieuwe technologieën voor hun banden.

 

Qua prijscategorie is dit bandenmerk een slimme keuze door een sterke prijs/kwaliteitsverhouding. Nankang valt onder de goedkopere bandenmerken en dat merk je in je portemonnee!

© Royaalbanden - All Rights Reserved.