Wist je dat 4 stukjes rubber ter grootte van een briefkaart, je enige contact met het wegdek is. Goede winterbanden zijn dan ook essentieel, vooral tijdens de wintermaanden. Je denkt misschien winterbanden in Nederland? Ja, ook zeker in Nederland met zijn vlakke wegen, zachte winters, ook dan zijn winterbanden de veiligste keuze.

Voordelen van winterbanden

  • veiliger dan zomerbanden
  • betere wegligging en grip
  • kortere remweg
  • je spaart je zomerbanden

Meer veiligheid bij koud weer

Winterbanden hebben een andere/speciale rubbersamenstelling dan zomerbanden. De winterband heeft een rubber compound die veel silica omvat en bij lagere temperaturen, onder de 7° Celsius, meer tractie (grip) biedt.

Betere grip op sneeuw en ijs

Winterbanden zijn ontworpen voor koud weer. Ze hebben wijde profielblokken die extra grip bieden op een besneeuwde/bevroren ondergrond/wegdek. Kleine groeven in het profiel vergroten de tractie, de beheersbaarheid van de auto op het wegdek. Kortom: wacht niet langer en ga voorbereid op weg en de weg op. Winterbanden hebben tijdens winters weer/omstandigheden (sneeuw, ijzel, ijs, regen of gladheid) aanzienlijk meer grip dan een normale (zomer)band. Winterbanden zijn zeker geen wonderbanden. Ze maken wel degelijk een verschil tussen rijden en glijden.

Winterbanden kopen