Cart:

0 item(s) - € 0,00
U heeft geen producten in uw winkelwagen.

0

  • Scherpe prijzen
  • Grootste aanbod
  • Verzending € 6,25 per 2 banden
  • Levertijd 1-3 dagen

Er zijn in totaal drie verschillende soorten banden. Dat zijn zomerbanden, winterbanden en allweaterbanden (all-season). De banden zijn seizoensgebonden.

 


 

Winterbanden
Een winterband is een band die onder winterse omstandigheden goede grip biedt. Een indicatie voor wintereigenschappen van een band is het sneeuwvlok symbool. Bandenprofiel moet wettelijk minimaal 1,6 mm zijn, voor winterbanden wordt tenminste 4 mm aanbevolen. Met een winterband verhoogt u uw eigen veiligheid op de weg. Winterbanden zorgen voor meer zekerheid bij lagere temperaturen dan 7 graden Celsius. Een betere wegligging, meer grip bij besneeuwd of glad wegdek door de flexibele rubber samenstelling.

Winterband en zijn voordelen:
Veiliger dan zomerbanden.
Betere wegligging en grip.
Kortere remweg.
Je spaart je zomerbanden.

 


 
All season banden

Rijd u minder dan 15.000 kilometer per jaar? Heeft u geen zin om twee keer per jaar uw banden te wisselen? Dan is een 4 seizoenenband een overweging waard. 4 seizoenenbanden, ofwel all season banden. Deze all weather band is een compromis tussen een zomer- en winterband. Met andere woorden een goed alternatief voor automobilisten die niet twee keer per jaar van banden willen wisselen. En die toch ook voor veiligheid kiezen gedurende het jaar. De all season autoband is geschikt voor alle weersomstandigheden en dus voor alle weertypes. De all weather banden hebben de kenmerken van een zomer- en winterband.


Tip: deze band is zeer geschikt voor bijvoorbeeld uw tweede auto.

Alle pluspunten van een all season band -vier seizoenenband- all weather band:
- Goede prestaties bij alle weersomstandigheden/weertypes; regen, hagel, sneeuw.
- Geen zomerband en winterbandenwissel.
- Kenmerken en levensduur als zomerbanden en winterbanden.

 

 


Zomerbanden

Zomerbanden zijn ontwikkeld om optimaal te presteren in temperaturen boven de 7 °C. Zomerbanden zijn meestal voorzien van een zachtere rubbersamenstelling voor optimale wegligging in natte en droge omstandigheden. Deze samenstelling maakt echter dat zomerbanden minder geschikt zijn voor temperaturen onder de 7°C.

Wanneer zomerbanden overwegen? Als u waarde hecht aan een optimale handlink en prestatie in warmere omstandigheden. 

 

 

© Royaalbanden - All Rights Reserved.